Тази онлайн платформа е разработена като своеобразно продължение на "Открита Трудова Борса Сливен 2017". Работодателите могат да обявяват свободните си работни позиции и да подберат подходящи служители за своите нужди.

За нас

Тази онлайн платформа е разработена като своеобразно продължение на "Открита Трудова Борса Сливен 2017". Работодателите могат да обявяват свободните си работни позиции и да подберат подходящи служители за своите нужди.

От 28 до 30 Юни 2017 година в град Сливен се проведе "Открита Трудова Борса Сливен 2017". Събитието беше инициирано от кмета на град Сливен – Стефан Радев на среща с представители на местния бизнес. Като основен проблем пред бизнеса в града и общината беше определена липсата кадри, не само за неквалифициран труд, но и на достатъчно подготвени специалисти, които да се включат активно в работния процес и в различните сектори на местната икономика.

В събитието взеха участие 20 фирми – представящи различни отрасли на местната икономика, те презентираха свободните си работни позиции и предлаганите условия на труд, пред заинтересованите посетители, потенциални служители и случайни минувачи.

Работодателите участващи в събитието предложиха над 400 свободни работни места в различни сектори на икономиката.

По обобщени данни от провеждането на "Открита Трудова Борса Сливен 2017" най-голям брой служители се търсят в производството – над 270, в сферата на търговията и услугите – около 50, в администрацията на различните фирми свободните позиции бяха около 10.

Участвалите в борсата работодатели отчетоха над 1200 посещения за трите дни на събитието.

Записани и приети от работодателите бяха над 200 контакта и автобиографии на потенциални служители.

Проведената "Открита Трудова Борса Сливен 2017" беше оценена високо от работодателите и всички заявиха готовността си да се включат отново в събития от този тип.

Форматът на "Открита Трудова Борса Сливен 2017" е оригинален от гледна точка на това, че контакта между предлагащи и търсещи работа се извършва на момента в неформална обстановка, което улеснява и двете страни в комуникацията. В някои от шатрите на присъстващите работодатели бяха висши мениджъри и дори собственици на съответните компании, което показа както на организаторите, така и на посетителите важността на събитието за сливенския бизнес и положителното отношение към инициативата.

С "Открита Трудова Борса Сливен 2017" община Сливен показа солидарността си с бизнеса и готовност да сътрудничи за преодоляване на съществуващите пречки пред него.


 

Copyright © 2008-2024 Обяви за работа от Сливен и региона | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев